Anglesea House

RESIDENTIAL

ANGLESEA, VICTORIA, AUSTRALIA

Architecture is often about achieving balance between seemingly incompatible elements.  At Anglesea these elements are intimacy, and generosity of space.  How do you create spaces to both accommodate a large extended family, and at once provide private niches necessary for quiet retreat.

In our design for the Anglesea Beach House, we addressed this by introducing a long, continuous roofline, high over the living areas and sloping down over the smaller bedroom spaces.  Above the kitchen, clerestory windows flood the open room with morning sunlight, and a continuous glass wall opens out to a covered northern terrace.  Bedrooms also open out to the terrace, with views of the expansive garden beyond.  A strong connection with the outside is essential to the design, with the terrace used as the primary gathering space.  Bathed in natural light and embraced by a beautiful native garden, it is this space that binds the architecture and ultimately brings the family together.

DESIGN TEAM  :  Nicholas Byrne, Michael Bradey

Contact

Tele:                         (03) 9191 0971

General:                info@byrnearchitects.com.au

Press:                      press@byrnearchitect.com.au

Employment:     jobs@byrnearchitects.com.au

 

Melbourne Office

10 Wellington Pde. East Melbourne 3002

Byron Bay Office

72 Shirley Lane Byron Bay NSW 2481